Bramborový salát s jogurtem a majolkou

Recepty, Saláty

Suroviny

2 kg brambor varnéhu typu A (salátové)
2 bílé jogurty po 200g
450 ml majolky
45 dkg salám junior nebo točený
5 vajec
2 větší cibule
2 plné lžíce plnotučné hořčice
6 menších kyselých okurek
5 lžic láku z okurek
sůl
1 větší jablka či 2 menší jablka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostky 1x1cm.

  2. Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladit a nakrájíme na kostičky 1x1cm.

  3. Oloupaný salám nakrájíme také na drobné kostičky stejně jako cibuli a okurku. Promícháme vše dohromady, přidáme majolku, jogurt, hořčici, okurkový lák a sůl s pepřem. Jablko oloupeme, odjadříme a nastrouháme najemno.

  4. Vše důkladně promícháme a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.

  5. Většinou je pak třeba ještě trochu dosolit, brambory stáhnou hodně soli do sebe - raději ale dosolím dodatečně než přesolím hned zkraje:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!