Bramborový salát s fenyklem a jablky

Recepty, Saláty

Suroviny

5 brambor uvařených ve slupce
1 hlíza fenyklu
1 malá červená cibule
1/2 salátové okurky
1 kyselejší jablko
200 g zakysané smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Studené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Stejně tak nakrájíme i omyté jablko a okurku (obojí i se slupkou).

  3. Fenykl očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na jemné proužky.

  4. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme a spojíme zakysanou smetanou.

  5. Místo části smetany můžeme dát majonézu, nebo bílý jogurt.

  6. Nám nejvíce chutná verze smetana -majonéza (půl napůl) Podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!