Hummus s červenou řepou a semínky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

100 g suché cizrny nebo 200 g konzervované cizrny
160 g vařené červené řepy
1 lžička římského kmínu
3 lžíce olivového oleje
Citronová šťáva
1 stroužek česneku
Sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme suchou cizrnu, necháme jí přes noc namočenou.

  2. Poté jí přendáme do jiné vody a s bobkovým listem uvaříme doměkka. Necháme zchladnout.

  3. Uvařenou bulvu červené řepy nakrájíme na menší kousky, česnek nasekáme na menší kousky a spolu s řepou a cizrnou rozmixujeme dohladka.

  4. Dochutíme solí, několika kapkami citronové šťávy, rozdrceným římským kmínem a čerstvě mletým pepřem.

  5. Podáváme s opečenou tortillou a posypané semínky, zakapané olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!