Kuřecí přírodní plátek

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
1 větší cibule
koření grilovací vhodné na drůbež
čerstvý rozmarýn
hladká mouka
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na slabší plátky, které osolíme, opepříme a posypeme kořením.

  2. Pak je obalíme v hladké mouce.

  3. V pekáči na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a plátky z obou stran zprudka opečeme.

  4. Přihodíme rozmarýn a podlijeme vodou do poloviny výšky masa.

  5. Přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200°C.

  6. Postupně podléváme, aby se nám vytvořil hustší sosík a kontrolujeme, aby se maso nepřichytávalo ke dnu pekáče.

  7. Na poslední čtvrthodinku pekáč odklopíme a pro barvu dopečeme. Pořád podléváme. A máme hotovo.

  8. Výborné je taky do pekáče přihodit pár nakrájených rajčat, cuketu a papriky nebo třeba sušené houby.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!