Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“

Recepty, Přílohy

Suroviny

1/2 kg drobné červené brambory
1 ks menší červená cibule
1 ks střední mrkev
1 ks petržel
1/4 celer
1/4 nakládaná červená kapie
20 dkg šunkového salámu
2 ks střední kyselé okurky
2 vařené vejce
2 lžíce hrášku sterilovaného
2 lžíce majonézy
1 lžíce jemné hořčice
Ocet
Sůl
Pepř
Kadeřavá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařím ve slupce, nechám vychladnout a oloupu.

  2. Očištěnou kořenovou zeleninu uvařím do poloměka (musí při skusu křupnout).

  3. Do mísy nakrájím uvařené brambory na větší kousky (cca 1 cm).

  4. Červenou cibuli nakrájím na drobno a oblanšíruji a poté vsypu do mísy. Pak přidám vařenou zeleninu a kyselou okurku nakrájenou na menší kostičky (do ½ cm). Poté vpravím na drobno nakrájenou kapii.

  5. Nakrájím salám a vejce na hranolky (½ cm x 2 x 2 mm). To přidám do mísy a dodám hrášek. Přidám hořčici a majonézu. Dochutím octem (2 čajové lžičky by měly stačit), solí a pepřem. Vše v míse řádně, ale opatrně promíchám.

  6. Salát přendám do servírovací mísy a ozdobím petrželkou. Nechám v chladu min. 2 hodiny uležet. Podávám klasicky se smaženým řízkem z masa dle chuti každého strávníka nebo jej používám jako vložku do ruského vejce, nebo na obložené talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!