Bramborový guláš s mletým hovězím masem, mrkvemi a fazolemi

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor
2 červené cibule
2 mrkve
uzená paprika
400 g mletého hovězího masa
sůl
pepř
4 stroužky česneku
ostrá omáčka Piri Piri
1 plechovka červených fazolí
worcestrová omáčka
petrželka, oregano na ozdobení
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Mrkve nakrájíme na kolečka, brambory na větší kousky. V hluboké nádobě orestujeme na rozehřátém oleji pokrájené cibule a přidáme restovat mleté maso. Maso dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Ochutíme prolisovaným česnekem.

  2. Zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme do guláše prohřát scezené fazole, worcestrovou omáčku a podle chuti guláš osolíme a opepříme. Zdobíme bylinkami. Podáváme s pečivem. Nezahušťujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!