Bramborový guláš s mletým hovězím masem, mrkvemi a fazolemi
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 800 g brambor
- 2 červené cibule
- 2 mrkve
- uzená paprika
- 400 g mletého hovězího masa
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- ostrá omáčka Piri Piri
- 1 plechovka červených fazolí
- worcestrová omáčka
- petrželka, oregano na ozdobení
- olivový olej
Postup Bramborový guláš s mletým hovězím masem, mrkvemi a fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Mrkve nakrájíme na kolečka, brambory na větší kousky. V hluboké nádobě orestujeme na rozehřátém oleji pokrájené cibule a přidáme restovat mleté maso. Maso dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Ochutíme prolisovaným česnekem.
Zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme do guláše prohřát scezené fazole, worcestrovou omáčku a podle chuti guláš osolíme a opepříme. Zdobíme bylinkami. Podáváme s pečivem. Nezahušťujeme.