Pohankový pekáček s uzenou vůní

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g pohanky
voda
2 vejce
200 g uzeného eidamu
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme a v osolené vodě vaříme doměkka. Necháme trochu prochladnout (nebo si ji připravíme den předem), nasypeme do mísy, vmícháme celá vejce a větší čast nahrubo nastrouhaného sýra. Dochutíme solí, pepřem a česnekem, přendáme do vymaštěného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 200°C.

  2. Když se začne tvořit zlatavá kůrčička, vyndáme z trouby, nakrájíme na porce a servírujeme, nejlépe se salátem z čerstvé zeleniny (ale vynikající je k tomu i kysané zelí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!