Bramborové klobásy II.

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

750 g vařených brambor
sůl dle potřeby
2 vejce
200 -220 g hrubé mouky - dle potřeby
50 g hrubé krupice
250 g uzeného nebo jiného masa nebo uzeniny na náplň
olej nebo jiný tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Studené vařené brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a zpracujeme v těsto. Těsto rozdělíme na zhruba 3 - 4 díly. Na moukou podsypaném vále těsto vyválíme ne úplně moc tence do tvaru obdélníku. Nakrájíme proužky cca 20 cm dlouhé a 5 cm široké. Na proužky dáme středem náplň a uděláme z nich válečky. Stočíme je do spirály a z obou stran usmažíme ve vyšší vrstvě tuku.

  2. Podáváme se zelím, špenátem, nebo nějakým zeleninovým salátem. Já měla salát z kysaného zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!