Bramborové chlupaté knedlíky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
600 g brambor
110 g hrubé mouky
50 g strouhanky
1 lžička soli
1 vejce
na vaření do vody 1 lžíce soli
Zelí:
250 g kyselého zelí
1 lžíce cukru
1/4 lžičky drceného kmínu
1 středně velká cibule
3 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve musíme uvařit zelí, protože uvařené knedlíky musíme dát do zelí, aby nezmodraly. Zelí vymačkáme, nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrolku, zalijeme vodou a přidáme cukr s kmínem. Vaříme doměkka. Vodu slijeme a přidáme osmaženou cibuli na oleji.

  2. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do cedníku a vymačkáme vodu. Vrátíme je do mísy a nejdříve do nich vmícháme strouhanku. Chvíli počkáme, pak přidáme sůl, vejce a mouku. Do velkého hrnce dáme vařit vodu a osolíme 1 lžící soli. Jak chytne voda var, nabereme lžičkou a dáme vařit jeden knedlíček. Pokud se bude rozvářet, přidáme trochu mouky. Knedlíčky házíme lžičkou rychle do vody a vaříme asi 9 minut. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a zamícháme je do zelí. Podáváme k nim pečené maso. Vynikající je dát do nich místo zelí dušené houby, to nemá chybu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!