Bramborové chlupaté knedlíky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto:
- 600 g brambor
- 110 g hrubé mouky
- 50 g strouhanky
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- na vaření do vody 1 lžíce soli
- Zelí:
- 250 g kyselého zelí
- 1 lžíce cukru
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- 1 středně velká cibule
- 3 lžíce oleje
Postup Bramborové chlupaté knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve musíme uvařit zelí, protože uvařené knedlíky musíme dát do zelí, aby nezmodraly. Zelí vymačkáme, nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrolku, zalijeme vodou a přidáme cukr s kmínem. Vaříme doměkka. Vodu slijeme a přidáme osmaženou cibuli na oleji.
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do cedníku a vymačkáme vodu. Vrátíme je do mísy a nejdříve do nich vmícháme strouhanku. Chvíli počkáme, pak přidáme sůl, vejce a mouku. Do velkého hrnce dáme vařit vodu a osolíme 1 lžící soli. Jak chytne voda var, nabereme lžičkou a dáme vařit jeden knedlíček. Pokud se bude rozvářet, přidáme trochu mouky. Knedlíčky házíme lžičkou rychle do vody a vaříme asi 9 minut. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a zamícháme je do zelí. Podáváme k nim pečené maso. Vynikající je dát do nich místo zelí dušené houby, to nemá chybu.