Bramborové bagety s prefermentem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na preferment:
150 ml vody
150 g pšeničné chlebové mouky
1-2 g droždí
– vše smícháme a zakryté necháme 10-12 hodiny v teple kynout.
Dále:
100 ml vody
100 g bílého jogurtu
3 lžíce oleje
80 g strouhaných vařených brambor
lžička cukru
2-2,5 lžičky soli
100 g žitné chlebové mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
150 g hladké mouky
7 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.

  2. Vykynuté pak lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně podsypneme moukou), rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme bagety a na bagetvém plechu je necháme nakynout.

  3. Potřeme vodou, můžeme i lehce, opatrně naříznout, vsadíme do rozehřáté trouby a upečeme (210°C/25 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!