Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

900-1000 g brambor
300 g kuřecích prsíček
400 g vepřového masa
1 větší cibule
dijonská hořčice
sůl
pepř
olivový olej
čerstvé bylinky:
rozmarýn
šalvěj
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabší půlkolečka a na oleji zesklovatíme. Vepřové a kuřecí maso si nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Pekáček si vyložíme alobalem tak aby jsme měli dostatečný přesah na zabalení. Alobal potřeme trochou oleje, poklademe vrstvu brambor, osolíme je a potřeme je slabou vrstvou hořčice. Na brambory dáme polovinu cibule, na cibuli dáme polovinu vepřového a polovinu kuřecího masa, osolíme a opepříme. Celý tento postup ještě jednou zopakujeme, jen s tím rozdílem že vynecháme hořčici. Skončit by jsme měli vrstvou brambor, kterou zakápneme olivovým olejem a poklademe bylinkami. Po vyrovnání všech vrstev alobal zabalíme tak aby nám vznikl dobře uzavřený balíček. Pečeme 1 hodinu při teplotě 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!