Guláš z vepřových ledvinek

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

sádlo
3 cibule
50 g anglické slaniny
4 vepřové ledvinky
mléko
sůl
pepř
čili koření
1 klobása
lžíce protlaku
mletá paprika
1 kapie
vývar podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky rozkrojíme podélně, namočíme do mléka a necháme přes noc. Pak je propláchneme a očistíme od kanálků.

  2. V kastrole rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme kousek sádla a nakrájenou cibuli. Pak přidáme nakrájené ledvinky, přidáme koření, a orestujeme. Přidáme nakrájenou klobásu, protlak, nakrájenou kapii, mletou papriku. Zalijeme vývarem a povaříme.

  3. Nakonec zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše vody. Provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!