Guláš z vepřových ledvinek
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- sádlo
- 3 cibule
- 50 g anglické slaniny
- 4 vepřové ledvinky
- mléko
- sůl
- pepř
- čili koření
- 1 klobása
- lžíce protlaku
- mletá paprika
- 1 kapie
- vývar podle potřeby
- hladká mouka
Postup Guláš z vepřových ledvinek
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky rozkrojíme podélně, namočíme do mléka a necháme přes noc. Pak je propláchneme a očistíme od kanálků.
V kastrole rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme kousek sádla a nakrájenou cibuli. Pak přidáme nakrájené ledvinky, přidáme koření, a orestujeme. Přidáme nakrájenou klobásu, protlak, nakrájenou kapii, mletou papriku. Zalijeme vývarem a povaříme.
Nakonec zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše vody. Provaříme.