Bramborová hnízdečka se špenátem nebo mangoldem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

750-1000 g moučných brambor (záleží na účelu použití, na předkrm stačí 750 g)
sůl
2 lžíce másla
2 žloutky
muškátový oříšek
Náplň
500 g čerstvého mangoldu nebo špenátu
máslo
1 malá cibule
1 stroužek česneku
sůl
50 g anglické slaniny
na dokončení
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Omytý špenát nebo mangold bez řapíků překrájíme na menší kousky.

  2. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme mangold nebo špenát, ochutíme česnekem utřeným se solí a prudce smažíme, aby zelenina nepustila moc vody.

  3. Omyté brambory vaříme ve slupce doměkka. Scedíme, necháme částečně zchladnout, oloupeme a ihned prolisujeme lisem na brambory.

  4. Přidáme měkké máslo, žloutky, strouhneme muškátový oříšek, osolíme a rychle promícháme. Naplníme jimi zdobící sáček a na plech potřený máslem tvoříme hnízdečka.

  5. Hnízdečka poprášíme paprikou a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.

  6. Pak naplníme špenátem a podáváme jako přílohu k masu nebo jako předkrm. Neodbytným masožravcům ještě můžete do špenátu vmíchat rozpečenou anglickou slaninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!