Bramboráky s liškovou směsí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké brambory
1 vejce
trochu mléka
8 - 10 lžic hladké mouky
česnek podle chuti
sůl
pepř
majoránka
olej
350 g lišek
1 zelená paprika
1 cibule
2 menší rajčata
olej
sůl
pepř
drcený kmín
petrželka
libeček
80g uzeného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, papriku na proužky, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme téměř do měkka.

  2. Ke konci přidáme oloupaná na drobno nakrájená rajčata a dodusíme. Na konec vmícháme nasekanou petrželku a trochu libečeku a uložíme v teple.

  3. Z brambor, vejce, mléka, mouky, česneku a koření připravíme bramboráky, které usmažíme do zlatova.

  4. Na talíři dáme na každý bramborák teplou houbovou směs a posypeme jemně nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!