Bramborákové jednohubky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

110 g vody
2 lžíce oleje
10 g pšeničných otrub
250 g hladké mouky
1 stroužek česneku
drcený kmín
majoránka
rovná lžička soli
70 g strouhaného syrového bramboru
5-7 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru.

  2. Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme těsto. Po krátkém (10-15 min) odpočinku ho rozválíme na nevelkou placku, přibližně na malíček silnou. Pokud je třeba, lehce podsypeme moukou.

  3. Nožem nebo stěrkou ji rozkrájíme nejprve na pásky a ty pak na čtverečky – jednohubky.

  4. Dáme je na plech s papírem nebo fólií, kde nakynou během nahřívání trouby.

  5. Upečeme v dobře vyhřáté troubě – pokud je budeme zdobit (salámem, sýrem, okurkou apod.) pečeme jen dorůžova.

  6. Kdo rád křupe, může si jednohubky vypéct víc dokřupava a sníst místo tyčinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!