Knedlíčky ťiao-ć

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

těsto:
250 g hladké mouky
cca 150 ml studené vody
sůl
náplň:
150 g mražené zeleniny - královská zeleninová směs mražená
200 g jemně mletého vepřového masa
1 lžička sezamových semínek
1 dcl bílého kvalitního suchého vína
1 lžíce sojové omáčky - kvalitní
1 pl čerstvého zázvoru - nahrubo nastrouhaného
sůl
omáčka: tmavá-
chilli paprička sušená nebo čerstvá
2 lžičky čerstvého zázvoru nastrouhaného najemno
1 lžíce balsamico octu
2 lžíce kvalitní sojové omáčky
5 lžíce bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. těsto: suroviny smícháme a vypracujeme vláčné nelepivé těsto, podle potřeby přilejeme vodu pokud bude potřeba. Necháme odležet.

  2. náplň: Na pánvi osmahneme zeleninu, zázvor, maso, sez. semínka. Podlejeme vínem, osolíme a dusíme cca 10 minut. Odklopíme poklici a necháme vyvařit víno. Náplň necháme vychladnout.

  3. Náplní plníme kolečka z těsta. Přeložíme a utěsníme okraje, vzniknou takové taštičky.

  4. Dáme na plotnu vařit hrnec s vodou, osolíme.

  5. Když přivedeme k varu podlejeme trochou studené vody tak, aby voda nevřela, ale jen lehce probublávala na mírném plameni. Voda se nesmí vařit!!! Vždy když se bude chtít vařit podlejeme troškou vody.

  6. Knedlíčky vložíme do vody a necháme je tam provářet cca 3 minutky - vyplavou na hladinu - vyndáme. Ihned podáváme.

  7. Omáčka: vše smícháme a podáváme ke knedlíčkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!