Bombajské brambory podle Jamieho Olivera

Recepty, Přílohy

Suroviny

6 větších brambor
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého koriandru
1 lžička koření garam masala
1 lžička chilli
1 lžička čerstvého zázvoru oloupaného a jemně strouhaného
1/2 lžičky mletého kmínu
4 rajčata zbavená semínek a nakrájená na kostičky
1-2 lžíce másla
hrst petrželové natě čerstvé mražené zelené nati (libeček,pažitka,petrželka…)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatím na oleji cca 2 minuty osmažíme suché koření vč. zázvoru.

  2. Přidáme máslo a předvařené brambory. Zlehka je promícháme, aby byly zcela obalené kořením a smažíme ještě 10 minut, potom vmícháme nakrájená rajčata a zelenou nať a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!