Borůvkový koláč od Aly

Recepty, Moučníky

Suroviny

borůvky (nebo i jiné ovoce)
250 g měkkého tvarohu
175 g Hery
3 vejce
250 g cukru moučky
vanilkový cukr
špetka soli
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Drobenka:
140 g polohrubé mouky
100 g tuku (máslo nebo Hera)
100 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Heru, 3 žloutky a pískový cukr utřeme do pěny, pak zašleháme tvaroh. Ze 3 bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pak do něj zašleháme vanilkový cukr. Do žloutkové směsi prosejeme mouku s kypřícím práškem, dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.

  2. Těstem naplníme vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech, poklademe ovocem a hustě zasypeme drobenkou (na vále rozsekáme tuk do mouky, přidáme cukr a teplem vlastních rukou všechno společně rozdrobíme, rozžmouláme).

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180-190 °C asi 25-30 minut (řiďte se prosím zkušenostmi s vlastní troubou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!