Bombardino pohár

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g Mascarpone
4 PL Bombardina + trochu na dozdobení
pár čerstvých jahod
1 vanilkový cukr
šťáva z poloviny citrónu
citronová kůra
piškoty (můžete použít i cukrářské)
silná káva (na namáčení piškotů)
vyšlehaná smetana na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Mascarpone smícháme s Bombardinem, vanilínovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou (podle chuti můžete přisladit). Jahody nakrájíme na plátky.

  2. Piškoty namočíme ve vychladlé kávě a vyskládáme jimi dno pohárů. Strany obložíme jahodovými plátky (můžete je vrstvit třeba i do krému) a vymíchaným krémem naplníme poháry. Navrch přijde šlehačka a polijeme ještě zlehka Bombardinem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!