Boloňské špagety na víně

Recepty, Mleté maso

Suroviny

3 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
2 cibule (nebo 1 velká)
90 g rajského protlaku
500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
400 g rajčat
150 ml vývaru (hovězí nebo vepřový)
150 ml červeného vína
2 stonky celeru
2 stroužky česneku
podle chuti sůl
pepř
kousek sýra (parmezán) na posypání
1 balíček špaget

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme rozpálit olivový olej, přidáme cibuli a posmažíme ji do zesklovatění, přidáme mleté maso a celerové stonky a posmažíme do zhnědnutí.

  2. Pak přidáme mouku, protlak a česnek a vaříme 1 minutu.

  3. Nalijem vývar a víno, přidáme na kostičky nakrájená rajčata, dále sůl a pepř dle chuti a směs uvedeme do varu.

  4. Ztlumíme var, přikryjeme a vaříme cca. jednu hodinu (do zhoustnutí).

  5. Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě s trochou oleje. Hotové špagety naservírujeme na talíř, polijeme omáčkou a posypeme sýrem. Můžeme přidat třeba čerstvou bazalku na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!