Bílková roláda s dvojí náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 bílků
1/2 hrnku mletých lískových oříšků
1/2 hrnku polohrubé mouky
lžička prášku do pečiva
3/4 hrnku cukru
moučkový cukr na posypání
tuk na vymazání
Náplně:
250 ml smetany na šlehání
2 tyčinky- Ledové kaštany
4 dkg čokolády na vaření
250 ml smetany
1 ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Den předem svaříme smetanu a čokoládu a dáme do lednice.

  2. Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého ještě zašleháme cukr. Pak opatrně vmícháme oříšky smíchané s moukou a práškem do pečiva. Hmotu dáme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme ještě pomazali tukem.

  3. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme prudce asi 10 min - těsto se nesmí vysušit.

  4. Po vyndání lehce poprášíme moučkovým cukrem, svineme a necháme vychladit.

  5. Ušleháme smetanu s čokoládou i smetanu se ztužovačem, dáme do sáčku na zdobení a střídavě nanášíme na těsto, pak opatrně svineme.

  6. Dáme vychladit do lednice. Když chceme, aby se náplně nesmíchaly, krájíme roládu nití.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!