Bílková roláda s dvojí náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 6 bílků
- 1/2 hrnku mletých lískových oříšků
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- lžička prášku do pečiva
- 3/4 hrnku cukru
- moučkový cukr na posypání
- tuk na vymazání
- Náplně:
- 250 ml smetany na šlehání
- 2 tyčinky- Ledové kaštany
- 4 dkg čokolády na vaření
- 250 ml smetany
- 1 ztužovač
Postup Bílková roláda s dvojí náplní
Postup přípravy receptu
-
Den předem svaříme smetanu a čokoládu a dáme do lednice.
Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého ještě zašleháme cukr. Pak opatrně vmícháme oříšky smíchané s moukou a práškem do pečiva. Hmotu dáme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme ještě pomazali tukem.
Dáme do vyhřáté trouby, pečeme prudce asi 10 min - těsto se nesmí vysušit.
Po vyndání lehce poprášíme moučkovým cukrem, svineme a necháme vychladit.
Ušleháme smetanu s čokoládou i smetanu se ztužovačem, dáme do sáčku na zdobení a střídavě nanášíme na těsto, pak opatrně svineme.
Dáme vychladit do lednice. Když chceme, aby se náplně nesmíchaly, krájíme roládu nití.