Bigos v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

200 g kysaného zelí
200 g hlávkového zelí
100 g Královské klobásy
100 g králičího masa (stehno např.)
100 g kuřecí skelet
100 g vepřové kotlety
100 g hovězího (já měla líčka)
Hrst sušených hub (nemusí nutně být) - nenamáčíme je
1 cibule
2 dcl červeného vína
1 PL sádla se
škvarky
Po špetkách koření
oregana
pepře
drceného kmínu
uzené papriky
pálivé papriky (lze i chilli)

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené směsi koření.

  2. Dno hrnce vytřeme sádlem se škvarky. Vložíme cibuli a obě zelí se sušenými houbami – houby nenamáčíme. Na zelí vložíme maso.

  3. Zalijeme vínem.

  4. Pomalíme na druhém stupni 4 hodiny, dle potřeby čas přidáme do požadované měkkosti.

  5. Dochutíme, promícháme, hrnec vypneme a necháme 10 minut na dokonalé propojení chutí.

  6. Bigos je dobré nechat aspoň 24 hodin uležet. Ale jelikož je to, aspoň u nás, jídlo na víc dní, tak se prostě uleží. Větší jedlíci k bigosu přikusují chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!