Bezlepkové jablečné muffiny

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g tapiokové mouky
150 g bezlepkové mouky Jizerka
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1/3 lžičky mletého hřebíčku
1/3 lžičky mletého badyánu
1/2 lžičky mleté skořice
strouhaná citronová kůra z 1 citronu
120 g třtinového cukru
100-150 ml mléka
50 ml rumu
2 vejce
100 ml oleje
2 jablka (oloupaná a nahrubo nastrouhaná)
mandlové hranolky
maliny

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, prášek do pečiva, sůl a koření promícháme. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, rum a část mléka, promícháme a postupně i s nastrouhanými jablky a mandlemi přidáváme do sypké směsi. Podle potřeby přilijeme mléko.

  2. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložíme papírový košíček. Do každého košíčku dáme lžíci těsta, vložíme malinu (nejlépe čerstvou nebo mraženou, já jsem použil kompotovanou a není to ono) a doplníme do 3/4 těstem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Propečenost kontrolujeme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!