Celerové hranolky - smažené

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
celer
olej
sůl
koření nebo kořenící směsi dle chuti: kari, grilovací, steakové, gyros, česnekové, western, paprika sladká i pálivá, čubrica...
citronová šťáva nebo trochu octa (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve celer oloupeme, pak nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, které pak ještě pokrájíme na centimetr silné hranolky. Ty potom vhodíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme cca 2-3 minuty. Neuvařit doměkka! Do vody můžeme přidat i trochu octa nebo citronovou šťávu, která zabrání zhnědnutí celeru.

  2. Předvařené hranolky scedíme, necháme dobře okapat a vrátíme do hrnce (bez vody), zakapeme olejem, promícháme, posypeme kořením dle vlastní chuti a opět promícháme, aby se každý hranolek obalil olejem a kořením.

  3. Takto připravené hranolky smažíme na minimu oleje v rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova.

  4. Podáváme je s různými dipy, studenými omáčkami a pesty, s čerstvou zeleninou nebo jako přílohu například ke grilovanému masu, jako chuťovku...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!