Křenová pomazánka na jednohubky / chlebíčky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

Pomazánka:
250 ml smetana ke šlehání nad 33% tuku
cca 300 g mascarpone (nebo domácí smetanová lučina, pomazánkové máslo nebo tvaroh)
strouhaný křen dle chuti
sůl
Dále:
cca 7 rohlíků nebo bageta či veka, dle potřeby
klobása dle chuti
nakládané okurky nebo papriky, feferonky...
hroznové víno
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu vyšleháme na šlehačku, a pokud máme nízkoprocentní, přidáme ztužovač šlehačky.

  2. Do šlehačky dále vešleháme mascarpone (nebo domácí smetanovou lučinu, pomazánkové máslo...) a čerstvě nastrouhaný křen dle chuti, ostrosti křenu.

  3. Pomazánku osolíme dle chuti a dáme do chladna krátce proležet.

  4. Na plátky rohlíků nebo veky nanášíme vidličkou nadýchanou pomazánku, do které zapichujeme dle chuti klobásu, kousek sýru, kuličky hroznového vína... nebo jen dozdobíme nasekanou plocholistou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!