Bezkonkurenční králík

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 naporcovaný králík
1 - 2 zelené papriky
Marináda:
2 dcl vody
2 dcl oleje
lžička pepře
lžička mleté papriky
5 stroužků česneku
2 velké cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce kečupu
špetka chilli
lžička tymiánu
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na marinádu smíchame, a králíka do ní naložíme přes noc.

  2. Druhý den králíka pečeme i s marinádou, pokud jí máme hodně, tak ji tam nedáváme všechnu. Popřípadě marinádou pak podléváme.

  3. Králíka posypeme nakrájenou paprikou na proužky. Pečeme tak 2 hodiny, aby byl králík krásně měkoučký. Podáváme s brambory, může být i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!