Beskydská houbová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g různých hub
masový vývar nebo voda
1 větší mrkev
1 petržel
čtvrtina menšího květáku
kus pórku (asi 10 cm)
malý paprikový lusk
20 g másla
zelená petrželka
špetka drceného kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očičtěné a nakrájené čerstvé lesní houby vaříme spolu s mrkví a petrželí v osoleném a malinko okmínovaném masovém vývaru (ale lze i jen ve vodě) do poloměkka.

  2. Potom přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na nudličky pokrájenou papriku, pórek na kolečka a vaříme doměkka. Pokud použiji mražený květák, dávám ho do polévky jako poslední, před přidáním zavářky.

  3. Do hotové polévky dáme lžíci předem připravených nudlí nebo těstovin a ještě povaříme. Při podávání přidáme čerstvé máslo a zdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!