Bělehradský vepřový řízek II.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 - 300 g vepřové kýty - 2 plátky
sůl
hrubě mletý pepř
25 g sádla
60 g rajčat
30 g čerstvé papriky
10 g česneku - dle chuti
400 g vařených brambor
100 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem o hrubší zrnitosti. Maso rychle opečeme z obou stran na horkém sádle v pánvi s nepřilnavým povrchem. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.

  2. Ve výpeku krátce osmahneme paprikové lusky nakrájené na tenké nudličky, rajčata nakrájená na osminky a jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.

  3. Do této směsi přidáme vařené, ale pevné brambory nakrájené na hrubší plátky. Směs lehce promícháme, dle potřeby přisolíme a lehce opepříme, krátce prudce orestujeme a přidáme vývar. Krátce podusíme a servírujeme na talíř. Maso přidáme nahoru, můžeme dozdobit oregánem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!