Bělehradský vepřový řízek II.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 - 300 g vepřové kýty - 2 plátky
- sůl
- hrubě mletý pepř
- 25 g sádla
- 60 g rajčat
- 30 g čerstvé papriky
- 10 g česneku - dle chuti
- 400 g vařených brambor
- 100 ml vývaru
Postup Bělehradský vepřový řízek II.
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem o hrubší zrnitosti. Maso rychle opečeme z obou stran na horkém sádle v pánvi s nepřilnavým povrchem. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.
Ve výpeku krátce osmahneme paprikové lusky nakrájené na tenké nudličky, rajčata nakrájená na osminky a jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.
Do této směsi přidáme vařené, ale pevné brambory nakrájené na hrubší plátky. Směs lehce promícháme, dle potřeby přisolíme a lehce opepříme, krátce prudce orestujeme a přidáme vývar. Krátce podusíme a servírujeme na talíř. Maso přidáme nahoru, můžeme dozdobit oregánem a ihned podáváme.