Kávové děrované řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 220 g cukru krystalu
- 250 g hladké mouky
- 180 ml oleje
- 6 vajec
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- POLEVA:
- 250 ml silné černé kávy (bez logru)
- 3 - 5 polévkových lžic cukru moučky
- 3 lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 200 g zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 2 - 4 lžíce cukru moučky (podle chuti)
Postup Kávové děrované řezy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme silnou kávu a dáme ji vychladit.
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přiléváme olej, ještě našleháme a nakonec vmícháme vanilku a mouku s práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě 20 - 30min.
Všechny suroviny na polevu řádně promícháme.
Upečené těsto ještě horké propícháme obrácenou vařečkou, hned polijeme polevou a dáme vychladit.
Šlehačku ušleháme se ztužovačem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu a oba cukry a natřeme na řezy.
Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.