Kávové děrované řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
220 g cukru krystalu
250 g hladké mouky
180 ml oleje
6 vajec
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
POLEVA:
250 ml silné černé kávy (bez logru)
3 - 5 polévkových lžic cukru moučky
3 lžíce rumu
2 lžíce kakaa
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
200 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
2 - 4 lžíce cukru moučky (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme silnou kávu a dáme ji vychladit.

  2. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přiléváme olej, ještě našleháme a nakonec vmícháme vanilku a mouku s práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě 20 - 30min.

  3. Všechny suroviny na polevu řádně promícháme.

  4. Upečené těsto ještě horké propícháme obrácenou vařečkou, hned polijeme polevou a dáme vychladit.

  5. Šlehačku ušleháme se ztužovačem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu a oba cukry a natřeme na řezy.

  6. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!