Bedly na kmíně s plackami a kukuřicí

Recepty, Houby

Suroviny

Pro 1 strávníka:
3 plátky bedly
1 kukuřice
1 bramborák v prášku(placka postup níže)
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Placky: Připravíme si těsto jako na bramboráky, jen místo mouky přidáme ovesné vločky.

  2. Větší brambory nastrouháme, osolíme, přidáme pepř, rozemneme větší hrst majoránky, přidáme 4 stroužky rozmačkaného česneku, 1 vejce, 3 lžíce jemných ovesných vloček. Necháme chvilku stát, aby vločky nasály vlhkost, osmažíme na pánvičce na malém množství oleje.

  3. Bedly: Větší klobouky bedel očistíme, nakrájíme na asi 2 cm proužky, dáme na pánvičku s olejem (ať je rozehřátý, jinak bedly nasají více tuku). Z horní strany posypeme drceným kmínem. Když je bedla zespodu zlatá, obrátíme, opět nahoře posypeme drceným kmínem, necháme osmažit i spodní stranu. Vyjmeme na talíř s kuchyňskou utěrkou, odsajeme tuk (nejlépe z obou stran).

  4. Kukuřice: Čerstvé klasy kukuřice vařím v tlakovém hrnci asi 15 - 20 minut, po vyjmutí nechám krátce okapat, dám do větší misky s víkem, kam přidám 1 - 2 lžíce másla, osolím, zavřu a dobře protřepu - krásně se obalí máslem a solí. Na závěr vše naaranžujeme na talíř - viz obrázek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!