Bažant zapečený se sýrem (Kanada)

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 bažant
sůl
pepř
mouka na obalení
máslo na opékání
1 cibule
větší hrst pokrájených hub
sklenka bílého vína
¼ l smetany
100–150 g dobrého sýra na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle opečeme do zlatova. Srdce a játra rozkrájíme na malé kostičky a přidáme do kastrólu, až když je maso téměř zlatohnědé.

  2. Opečené díly zvěřiny přendáme na mísu. Do šťávy k srdci a játrům přidáme nakrájenou cibuli a necháme na mírném ohni, až cibule zezlátne. Pak přidáme nakrájené houby a sklenku bílého vína. Krátce povaříme na mírném ohni.

  3. Zvěřinu vrátíme zpět do kastrolu, zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do trouby nebo pod gril a zapečeme do zlatova. Podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!