Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 větší porce vařené rýže
3 ks pak choi (kupuji v Lidlu i jinde)
10 dkg šunky
1 noha dunajské klobásy
2 větší cibule
1 lžička koření Grilovaná zelenina
1 lžička grilovacího koření
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky pepře
1 menší cuketa
6-7 dkg másla
1 stroužek česneku
1 hrst různých bylinek (pažitka, petržel, 1 lístek šalvěje, 2 lístky libečku)
1-2 lžičky Vegety (Podravka, Aromat...)
1 polévková lžíce sójové omáčky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček velikosti dortové formy lehce vymažeme máslem. Zbytek rozdělíme na dvě části. Jedna část přijde na pánev, kde osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme na drobno nakrájenou šunku a ještě drobněji nakrájenou oloupanou klobásu. Pak choi držíme za listy a krájíme v celku, vzniknou proužky, nezapomeneme předem odkrojit košťálky. Dáme na pánev a společně restujeme na mírném ohni. Na skus.

  2. Zbytek másla smícháme s utřeným česnekem s pár zrnky soli a nasekanými bylinkami. Dáme na chvilku do mrazu. Mezitím přidáme ke směsi na pánvi koření (mimo grilovacího), sójovou omáčku, Vegetu.

  3. Do vymazaného kastrůlku dáme 2/3 rýže a uhladíme dlaní. Na rýži vysypeme z pánve směs. Urovnáme, přidáme zbylou třetinu rýže. Na ni naskládáme tenká kolečka cukety, poprášíme grilovacím kořením. Česnekovo bylinkové máslo nakrájíme na malé kousíčky a poházíme povrch s cuketami. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 30-40 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!