Tvarohová buchta s Margotkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
1 hrnek cukr krupice
1 vanilkový cukr
3/4 hrnku vlažného mléka
3/4 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 polévkové lžíce kakaa
hrnek = 250 ml
Náplň:
2 plnotučné tvarohy ve vaničce
(lze nahradit i polotučnými)
1 hrnek cukr krupice
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
2 vejce
1 tyčinka Margot

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto vyšleháme 2 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme mléko, olej a zamícháme. V další misce smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a kakaem tak, aby nezůstaly hrudky a přimícháme do mokré směsi.

  2. Vymažeme hluboký plech máslem a vysypeme kokosem (buchta je potom chutnější) a těsto vlijeme na plech.

  3. Na náplň vyklopíme do misky tvarohy, cukr, vanilkový cukr, vejce a pudingový prášek. Důkladně vyšleháme, aby opět nebyly hrudky a nalijeme na těsto. Je lepší tvarohovou náplň vylít systematicky, aby se na buchtě po upečení vytvořily kopečky (viz obrázek).

  4. Nakonec posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot (nahrubo) a pečeme asi 25 minut při 170°C (při zatřepání by se tvarohová směs neměla třepat).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!