Barevné sojové nudličky s čínskou vůní

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Sojové nudličky 2 hrsti (asi 40 g)
Drůbeží vývar 400 ml (nebo 1/2 kostky Natur bujonu rozmíchané ve vodě)
sojová omáčka 2 lžíce
med 2 lžičky
koření na čínu 2 lžičky
sůl
cibule 1 ks
olej olivový 1 lžíce
česnek 2 stroužky
Zázvor čerstvý (kousek velký jako ten česnek)
solamyl 1 lžička
pórek
mrkev větší
voda 50 ml

Postup přípravy receptu

  1. Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sójovou omáčku, med, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za občasného promíchání nabobtnat.

  2. Nabobtnalé nudličky vyjmeme z nálevu, ten nevyléváme a nakrájíme je na jemné nudličky (nemusí se). Na větší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek a zázvor.

  3. Na mírném plameni restujeme do sklovata, pak přidáme sojové nudličky a restujeme je, až začnou chytat zlatavou barvu. Pak vše podlijeme nálevem a necháme pár minut lehce provařit.

  4. Solamyl si rozmícháme ve troše studené vody a ihned ho vlijeme do směsi. Směs necháme přejít pomalým varem, dle chuti jí dosolíme, dokořeníme, přidáme na nudličky pokrájený pórek a mrkev.

  5. Lehce prohřejeme a pánev odstavíme z tepla. Zelenina má zůstat křupavá. Jako příloha se hodí rýže (já měla bazalkovou) i čínské nudle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!