Masová bábovka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsíček
2 klobásky
3 ks cibule
20 dkg anglické slaniny
20 dkg Vysočiny
30 dkg sýru
5-6 vajec
pažitka
sůl
pepř
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vysteleme pečícím papírem. Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a kořeníme podle chuti. Naskládáme polovinu dávky masa dovnitř formy, dáme část Vysočiny, klobásky na kolečka, strouhaný sýr, pažitku. Nahoru položíme slaninku.

  2. Rozkvedláme 2 vajíčka a zalijeme. Celý postup opakujeme, dokud není forma plná. Pečeme 80 minut v troubě na 165-170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!