Květáková placka (bezlepková, vhodná i pro děti od jednoho roku)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

květák
sůl (používám Himalájskou růžovou)
6 lžic mléka (pro děti plnotučné)
6 lžic rýžové mouky
hrst sekané petrželky
sníh ze 2 bílků
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve vodě (nemusíme solit).

  2. Uvařený rozšťoucháme, přidáme k němu mléko, rýžovou mouku, sekanou petrželku, sůl, zamícháme a poté vmícháme sníh ze dvou bílků.

  3. Tuto směs můžeme buď rozprostřít do olejem vymazané zapékací formy nebo dělat lžičkou placičky na olejem potřený pečicí papír na plechu (bez potření oleje se můžou placičky přichytit).

  4. Pečeme v troubě asi 20-25 minut na střední teplotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!