Banánky z odpalovaného těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2,5 dcl vody
90 g ztuženého tuku
140 g polohrubé mouky
4 vejce
špetka soli
Krém:
3 dcl mléka
1 žloutek
1 vanilkový pudink
150 g mletého cukru
200g másla
2 lžíce rumu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:

  2. Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme k varu. Do směsi nasypeme polohrubou mouku,dobře zamícháme až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání necháme propařit asi 3-5 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.

  3. Do chladné směsi postupně zašleháváme vejce. Na vyložený plech pečícím papírem děláme cukrárenským sáčkem mírně podlouhlé banánky.

  4. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 220-250 °C a pečeme prvních 6 minut na vysoké teplotě a po 6 minutách snížíme teplotu asi na 180 °C a dopékáme asi 20 minut.

  5. Banánky musí být zlatavé barvy a po rozkrojení suché na řezu. Necháme vychladnout a plníme vanilkovým krémem. Kdo má rád šlehačku může použít šlehačku anebo kávový krém. Po naplnění horní stranu banánku namáčíme do čokolády a necháme v chladnu ztuhnout.

  6. Krém:

  7. V části mléka rozmícháme pudink a žloutek. Nalijeme do ostatního horkého mléka a uvaříme hustý pudink (kaši). Do vychladlého pudinku (kaše) zašleháváme nejlépe elektrickým šlehačem po částech cukr, máslo a rum.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!