Den a noc (bezlepkový)

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
300 g Jizerka
70 g Unimix
120 g moučkového cukru
1 Hera
80 g loupaných mletých mandlí
1 vejce
1-2 pomeranče - kůra
Citronová poleva:
120 g moučkového cukru
šťáva z 1/2 citronu
Čokoládová poleva:
100 g čokolády na vaření
trochu ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme, necháme nejlépe do druhé dne odpočinout.

  2. Poté těsto vyválíme, vykrojíme část koleček a část měsíčků tou samou formičkou a upečeme.

  3. Nejdřív si pomažeme měsíčky citronovou polevou (cukr se šťávou třeme do zhoustnutí) a necháme zaschnout.

  4. Pak si pomažeme kolečka čokoládovou polevou a posadíme měsíček než poleva ztuhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!