Bageta plněná kuřecím masem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 francouzké bagety
2 kuřecí prsa
200 g hub
1 cibule
1 rajče
kečup
sušená bazalka
250 ml smetany
sýr
sůl
koření na kuře
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přisypeme 3 špetky soli, 2 špetky Grilovacího česnekového koření, špetku Kuře koření, trochu oleje a promícháme. Nakrájíme na jemno cibuli, houby a přidáme k masu, promícháme. Na pánvi roztopíme kus másla a osmažíme maso s houbami a cibulí.

  2. Když je maso hotové, přidáme 250 ml smetany, polévkovou lžíci kečupu, 2 špetky bazalky a na jemno nakrájené rajče. Vše povaříme, až vznikne hustá omáčka. Do omáčky můžete ještě přidat trochu nastrouhaného sýru. Bagety nerozřezáváme podélně, ale seshora vyřežeme do bagety obdélník, následně vnitřek bagety vydloubáme (můžeme drobky přidat do vařící se náplně) a vnitřní stěny ještě umačkáme. Vytvoříme tak větší prostor pro náplň.

  3. Bagety plníme až po okraj náplní, posypeme sýrem, můžeme posypat i pažitkou, vložíme do alobalem vystlané zapékací mísy a dáme péct do trouby při 200° pečeme 20-25 minut. Hotové bagety můžete ozdobit na plátky nakrájeným rajčetem nebo posypat bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!