Bábovkový dort s jemným krémem, proložený borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
4 vejce
4 žloutky
špetka soli
150 g třtinového cukru
1 smetana ke šlehání
150 g lučiny doma zhotovené
130 ml oleje
1 prášek do pečiva
160 g polohrubé mouky
30 g bramborového škrobu
Na krém:
1 mascarpone (250 g)
200 g lučiny doma zhotovené
120 g moučkového cukru
½ baličku smeta-fixu
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce se špetkou soli ušleháme s cukrem do pěny. Pramínkem přidáme olej a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s lučinou. Mouku smícháme se sodou a škrobem, přidáme do vaječného základu a promícháme.

  2. Těsto nalijeme do bábovkové formy. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Necháme chladnout na mřížce. Z mascarpone, lučiny, cukru a smeta-fixu ušleháme krém.

  3. Vychladlou bábovku rozřízneme na dvě části. Každou část potřeme krémem, proložíme borůvkami a opět vrátíme do tvaru bábovky. Necháme přes noc v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!