Bábovka vrstvená

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
120 g rozpuštěného másla
2 lžičky prášku do pečiva
300 ml mléka
Tvaroh:
250 g tvarohu
100 ml smetany nebo mléka
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
cukr krupice dle chuti
Dále:
čerstvé meruňky nebo meruňkový kompot
1-2 lžíce kakaového prášku
2 lžíce smetany nebo mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným vymícháním všech surovin. Potom stejným způsobem připravíme těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce smetany nebo mléka.

  2. Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdřív polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme půlky meruněk a zakryjeme zbytkem hnědého těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta.

  3. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 60 minut, zkoušíme špejlí. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, až potom vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!