Bábovka s arašídovým máslem a skořicí - Low Carb

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Suroviny:
100 g změklého másla
80 g granulovaného cukru (použila jsem Xylitol - tedy březový cukr)
60 g nesoleného arašídového másla
30 g kokosové mouky
3 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 1/2 lžičky skořice
+ máslo na vymazání formy, skořice na poprášení bábovky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravte formu na bábovku a důkladně ji vymažte máslem. Tato forma má průměr 21 cm. Pokud máte menší, použijte ji.

  2. Do mísy od robota dejte máslo, arašídové máslo a cukr. Všechny suroviny šlehejte 4 minuty. Poté stěrkou objeďte mísu a znovu šlehejte, aby bylo vše vyšlehané rovnoměrně.

  3. Dále do směsi přidejte vejce. Zašlehávejte jedno po druhém. Následně přidejte vanilkový extrakt.

  4. Připravte si kokosovou mouku a k ní přidejte prášek do pečiva a skořici. Moučnou směs promíchejte, přidejte ji k mokré směsi a důkladně prošlehejte.

  5. Hotové těsto přendejte do formy na bábovku a rovnoměrně ho rozetřete. Formu vložte do trouby předehřáté na 180°C a bábovku pečte 30 minut nebo dokud nevyjde špejle čistá.

  6. Po upečení nechte bábovku chvíli chladnout a poté ji vyklopte a nechte úplně vychladnout. Před podáváním jí můžete poprášit skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!