Bábovka, která se vždy povede

Recepty, Moučníky

Suroviny

360 g polohrubé mouky
300 g krupicového cukru
6 vajec
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 vanilkový pudink
100 ml horké vody
100 ml oleje
citronové aroma pár kapek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudinkem. Žloutky ušleháme s cukry a olejem dohusta a za stálého šlehání přidáváme po částech vodu, pak vmícháme mouku a nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170°C asi 45 minut. Špejlí zjistíme stav propečení. Hotovou vyklopíme na mřížku a necháme vychladit. Bábovku jsme zkoušeli s karamelovým, citronovým a banánovým pudingem a všechny byly dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!