Bábovka, která se vždy povede
Recepty, MoučníkySuroviny
- 360 g polohrubé mouky
- 300 g krupicového cukru
- 6 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový pudink
- 100 ml horké vody
- 100 ml oleje
- citronové aroma pár kapek
Postup Bábovka, která se vždy povede
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudinkem. Žloutky ušleháme s cukry a olejem dohusta a za stálého šlehání přidáváme po částech vodu, pak vmícháme mouku a nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170°C asi 45 minut. Špejlí zjistíme stav propečení. Hotovou vyklopíme na mřížku a necháme vychladit. Bábovku jsme zkoušeli s karamelovým, citronovým a banánovým pudingem a všechny byly dobré.