Bábovka bez lepku, mléka a vajec ze směsi Bake-a-cake

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

375 g směsi Bake-a-cake
80 g cukru
1 prášek do pečiva
strouhaná kůra z ½ citronu
4 lžíce oleje
350 ml vody nebo rostlinného mléka
volitelně 1 polévková lžíce vlákniny (bambusové, bramborové, inulinu)
volitelně 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořice nebo hrst čokofloků
podle potřeby olej a strouhaný kokos nebo hrubší bezlepková mouka (například Adveni pohanková) na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší míse promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, citronovou kůrou a vlákninou. Poté přilijeme olej a vodu/mléko a metličkou nebo ručním šlehačem vymícháme ne příliš řídké těsto.

  2. Bábovkovou formu (pokud nepoužíváme silikonovou) vymažeme olejem a vysypeme kokosem nebo moukou. Do formy rozetřeme ¾ připraveného těsta. Zbylé těsto obarvíme kakaem, ochutíme skořicí nebo do něj vmícháme čokofloky a poté ho přidáme do formy.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut, až než se těsto přestane po zapíchnutí lepit na špejli. Upečenou bábovku po vyndání z trouby vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!