Babiččiny lívance

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 litr mléka
4 lžíce cukru krystalu
4 dkg másla
2 celá vejce
2 žloutky
65 dkg hladké mouky
kvasnice (kostičku nebo sušené)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mléko zlehka zahřejeme, přidáme krystal, rozpuštěné máslo, kvasnice, vmícháme vejce i žloutky, mouku a sůl - vše pečlivě promícháme a necháme cca 1/2 hodiny vykynout.

  2. Malou naběračkou dělám na nepřilnavé pánvi, lívanečníku nebo venku na pečícím kameni malé lívance. Ochutnám zda je dost slaný popř. dosolím.

  3. Podávám s rozdělanými jahodami (merenda) nebo potřu rozpuštěným máslem a sypu skořicí s moučkovým cukrem. Když mi náááhodou zbydou do druhého dne, tak je nakrájím (natrhám) na kousky, dám na rozpuštěné máslo, zamíchám k nim vajíčka a nechám srazit - s kyselým mlékem jsou mňamka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!