Babiččina roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec (sníh z bílků)
10,5 dkg moučkového cukru
7,5 dkg polohrubé mouky
Krém:
1 šlehačka (33 %)
1 čokoláda na vaření Orion (100 g)
Náplň:
2 banány

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku vlijeme šlehačku a nalámeme do ní čokoládu, zahříváme a občas zamícháme, až se čokoláda rozpustí, nesmí vařit! Necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice, pak ušleháme.

  2. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku a dále šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do horké trouby a pečeme asi 5 minut, ještě horké srolujeme. Necháme vychladnout.

  3. Roládu potřeme krémem a dáme do ní banán, stočíme a necháme ztuhnout v chladu nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!