Krkovička z remosky pod nivovou peřinkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky libové krkovičky vysoké 2,5 cm
60 g nivy
50 ml 33% smetany
1 cibule
mletý kmín
mletý pepř
sůl
worcester
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku opepříme, mírně osolíme a pokapeme worcesterem. Do remosky dáme pečící papír, který v dlani zmačkáme, aby držel tvar pekáčku a potřeme ho olejem. Cibuli nakrájíme na slabé kroužky, polovinu položíme na dno, posypeme ji kmínem a dáme na ni maso.

  2. Maso pokryjeme druhou půlkou cibule. Do misky nastrouháme na jemno nivu, kterou smícháme se smetanou a stejnoměrně dáme na maso. Pečící papír přitiskneme po bocích k masu, aby peřinka zůstala jen na mase. Pečeme necelou hodinu, dokud nezezlátne povrch. Podáváme s bramborem, hranolky, rýží, já jsem uvařila bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!