Avokádovo-čokoládový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
3 hrnky mouky
2 hrnky třtinového cukru nebo melasy
2 hrnky vody
1/4 hrnku oleje
1 velké zralé avokádo
6 lžic kakaa
2 lžíce vinného octa
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky vanilkového extraktu
Krém:
2 střední zralá avokáda
450 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 160 stupňů (horkovzdušná).

  2. Do mixéru dáme dužinu z avokáda a cukr. Rozmixujeme dohladka.

  3. Do mísy nasypeme mouku s kakaem, práškem do pečiva a jedlou sodou a vše promícháme.

  4. Přidáme krém z avokáda a cukru, vodu, olej, vinný ocet a vanilkový extrakt a vymícháme hladké těsto bez hrudek.

  5. Těsto vlijeme do pečícím papírem vymazané formy a pečeme cca 30 až 40 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí nevyndáme suchou bez známek těsta. Necháme 15 minut vychladit na mřížce ve formě, poté z formy vyndáme a nechámze zcela vychladit.

  6. Mezitím připravíme krém. Do mixéru dáme dužinu z obou avokád s citronovou šťávou a vanilkovým extraktem a zapneme.

  7. Postupně přisypáváme moučkový cukr. Krém by měl být hladký bez hrudek.

  8. Vychladlý korpus rozřízneme, namažeme připraveným avokádovým kréme, přiklopíme druhou půlkou a zbytek krému rozmažeme na vrch dortu. Díky citronové šťávě avokádo neztratí svou úžasnou svěží barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!