Argentinská koňská roláda

Recepty, Jiné maso

Suroviny

plát koňského masa (možno nahradit hovězím)
1 velká červená paprika
100 g uzené slaniny
2 cibule
2 plátky tvrdého sýra (Královského sýra)
Argentinské koření
kremžská hořčice
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si uděláme větší plát na roládu, osolíme ho, mírně naklepeme, potřeme kremžskou hořčicí a plníme: dáme plát sýra, uzenou slaninu, cibuli nakrájenou na kolečka, papriku na polokolečka a navrch opět plát sýra. Maso stočíme do rolády a ovážeme nití.

  2. Hotovou roládu dost silně posypeme Argentinským kořením dokola.

  3. Do hrnce s hodně zahřátým olejem dáme roládu rychle opéct ze všech stran a až se maso zatáhne, přidáme druhou cibuli nakrájenou na drobno, osmažíme do sklovata, zalijeme vařící vodou a dusíme, dokud není maso měkké.

  4. Když je třeba, doléváme stále vodou, osolíme a můžeme do omáčky ještě přidat koření, hotovou roládu si vyndáme na prkýnko, odtočíme niť a nakrájíme jí na plátky.

  5. Na závěr v malém množství vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme(dala jsem instantní jíšku), necháme chvíli vařit-pak už servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!