Arabský strouhaný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku krupicového cukru
100 g másla
50 ml oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 lžičku vanilkové esence
200 ml domácí meruňkové marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo a cukr vyšleháme, přidáme postupně vejce, olej, vanilkovou esencí a znovu prošleháme.

  2. Mouku prošijeme a smícháme s práškem do pečiva. Asi tři lžíce mouky dáme stranou, zbytek po lžících vmícháme do máslové směsi.

  3. 2/3 vzniklého těsta přendáme a rozprostřeme do dortové formy o průměru 26 cm, na jejíž dno přivřeme pečicí papír a okraje odstřihneme.

  4. Zbytek těsta smícháme se 3 lžícemi zbylé mouky a dáme na chvilku k ledu.

  5. Na rozprostřené těsto ve formě rozetřeme meruňkovou marmeládu a celý povrch posypeme chlazeným testem, které jsme nastrouhali na slzičkoém struhadle.

  6. Při 180°C (horní a dolní ohřev) cca 40 minut pečeme, dokud povrch nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!